Транзитът на нефт през територията на Украйна е намалял през първото

...
Транзитът на нефт през територията на Украйна е намалял през първото
Коментари Харесай

Транзитът на нефт през Украйна през първото тримесечие е намалял с 14.2%

Транзитът на нефт през територията на Украйна е намалял през първото тримесечие на тази година с 14.2% в сравнение със същия интервал на предходната година - до 2.96 млн. тона. Това оповестиха от компанията - оператор на нефтопреносната система на страната " Укртранснафта ".

" Обемът на превозения нефт до нефтопреработвателните заводи в Украйна през интервала сред януари-март тази година възлиза на 525 900 тона (с 11.2% по-малко, в сравнение с за същия интервал на 2020 година), а преносът - на 2.96 млн тона (с 14.2% по-малко на годишна база) ", оповестяват от компанията. Сред факторите, повлияли за понижението на размерите на превозения нефт през първата четвърт, се показват намаленото търсене  на нефт от европейските консуматори в резултат на наложените карантини ограничения, а също по този начин и плановия ремонт на нефтопреработвателните фабрики в Унгария.

Резултатите за 2020 година демонстрират, че преносът на петрол по тръбопроводната мрежа през територията на Украйна към страните от Европа и Белорус е намалял с 0.4% до 13.72 млн. тона.

" Укртранснафта " е 100% благосъстоятелност на компанията " Нафтогаз Украина ". Мрежата от магистрални нефтопроводи е с дължина съвсем 4.8 хиляди км, а диаметърът на тръбите е от 159 мм до 1 220 милиметра. На входа капацитета на нефтопроводите е 114 млн. тона нефт на година, а  на изхода - 56.3 млн. тона.

Нефтопреработвателната индустрия на Украйна работи с петрол, импортиран от Русия. Украйна и сама добива нефт, само че той е доста малко - 1.5-2 млн. тона. Продукцията й се употребява от предприятията от нефтохимическата индустрия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР